Eten en Drinken in hartje den bosch

Hoe we u hier al eeuwen graag zien genieten

Brasserie Cé ziet u graag. En da’s niet zomaar. Dat komt van heel diep. We zijn van nu, maar gaan ook heel ver terug. Tot 1409 om precies te zijn. Met dank aan ridder Dirck de Roover.

 

Het was deze gulle Bosschenaar die op een mooi centrale plek zijn ‘kapitale huis’ liet bouwen. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen die hem lief was. En dat waren er nogal wat.

 

De Leeuwenborgh, zoals Dirck zijn stadskasteel doopte, had beter De Zoete Inval kunnen heten. Zo’n beetje heel ’s-Hertogenbosch kwam hier over de vloer. Samen het leven vieren. Goed etend en drinkend. Brabant op z’n best.

 

Om het leven nog meer sjeu te geven, kreeg (of roofde, da’s niet helemaal duidelijk) Dirck een fraaie titel: Heer van de Nemelaer. Bossche gezelligheid had nu ook grandeur. En die is hier aan de Markt nooit meer weggegaan.

 

En toen moest Jheronimus Bosch nog geboren worden (zo’n beetje om de hoek). Ook hij heeft zich hier ongetwijfeld lekker laten inspireren. Zoals weer wat later de vrouw van Keizer Maximiliaan van Oostenrijk het zich hier goed heeft laten smaken. Om maar even wat namen te noemen.

 

In de eeuwen hierna kreeg het begrip gastvrijheid een iets andere invulling. De Hoofdwacht vestigde zich hier en bezorgde het plaatselijke boevengilde een warm welkom. Vervolgens deed deze plek nog even dienst als het gezelligste postkantoor van de wereld. Maar pas in 1896 begon de geest van Dirck weer terug te keren, toen het huis een café-restaurant werd. En de naam Central

 

Niet veel later kwam geboren gastheer Johan Rademaker in beeld. Hij was het die in 1905 van Central een hotel maakte, in de beste bourgondische traditie. Hij legde de basis voor dé ontmoetingsplaats, dé huiskamer van ’s-Hertogenbosch. En voor dé hotelfamilie van deze stad. Met als meest illustere opvolger kleinzoon Tonny (A.J.), de onvermoeibare, de man die van het hotel een echt grand hotel maakte (van 27 ‘ruime en luchtige kamers’ naar 125  kamers volgens de modernste eisen) en tot zijn 91ste dagelijks actief bleef. En nu is het achterkleindochter Karin – de vierde generatie – die met veel verve laat zien wat gastvrijheid op z’n 2017s betekent.

 

Hier wil je zijn, als Bosschenaar én als bezoeker van deze prachtstad. Om te proeven van de sfeer. Van de gezelligheid met een touch van grandeur. Zoals Dirck het al graag zag. In het centrum van alle aandacht. Voor uzelf, voor elkaar, voor grandioos eten en drinken. Genietend. Zo zien we u dus het liefst. Bij Cé. In Hotel Central. Aan de Markt.

Welkom bij Hotel Central

OVERNACHTEN – MEETING & EVENTS – BRUILOFTEN

Dit is geen hotel, dit is thuiskomen. In een bad vol Brabant op z’n best. Waar alles en iedereen er is om het je naar de zin te maken. Vanaf het allereerste welkom tot het laatste tot ziens. Hier verblijf je niet, hier logeer je. Bij de familie Rademaker. In hartje ’s-Hertogenbosch. Hoe centraal wil je het hebben? 

 

Wij zien u graag! Of u ons nu voor korte of langere tijd bezoekt, als toerist of als zakelijk reiziger, om te sightseeën of te shoppen, voor een bruiloft of een training, wij zien u graag. Met alle soorten van genoegen. Van de fijnste, state of the art uitgeruste kamers en zalen tot onze niet te versmaden brasserie Cé.

 

Door onze centrale ligging zijn we echt heel makkelijk bereikbaar. Uw auto parkeert u tegen gereduceerd tarief in de afgesloten parkeerkelder van parkeergarage De Tolbrug tegenover het hotel. Uw trein stopt op ’s-Hertogenbosch Centraal van waar u in 8 minuten naar onze receptie wandelt. Welkom bij Hotel Central!